İş planı
10/05/2012

1.Tədris işi

1) İlboyu 6 Çin dili tədris qrupları, 1 azərbaycanlı müəllimlərin kvalifikasiya hazirlıq qrupu və 2 Çin mədəniiyəti ilə maraqlananlar qruplarını yaratmaq:

1.Çin dili başlayanlar üçün

2.Orta səviyyədə bilənlər üçün

3.Yüksək səviyyədə bilənlər üçün

4.Məktəblilər üçün qrup

5.Litsey şagirdləri üçün qrup

6.Azərbaycanlı müəllimlər üçün hazırlıq qrupu

7.Çin U-Şusu ilə maraqlananlar qrupu

8.Çin xəttatlığı ilə maraqlananlar qrupu

9.HSK və YCT imtahanlarına hazırlıq qrupu

2. 2012-ci ilin ikinci yarısında Çin dili tədris məntəqələrinin artırılması:

1. Azərbaycan Dillər Universitetinin nəzdində Çin dili tədris məntəqələsi
  2. Azərbaycan Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyasında Çin dili tədris məntəqələrisi

3) Çin dili klubları, Çin dilinin tədris seminarı, azərbaycanlı müəllimlərin hazırlıq qruplarını təşkil etməyi planlaşdırırıq. Onlara müvafiq dərslik seçimində, dərs planının yazılmasında kömək etmək, onları Konftusi İnstitutuna dəvət edib auditoriyalar ilə tanış etmək, dərsi dinləmək, Konfutsi İnstitutunun müəllimləri ilə təcrübə mübadiləsi imkanı yaratmaq.

2.Mədəniyyət tədbirlərinin təşkili:

1. Yanvar 2012-ci il ÇXR Səfirliyinin maliyyə dəstəyi ilə “Şən bahar bayramı” tədbirinin heyata keçirilməsi

2. Fevral 2012-ci il Çin dili klubunun yaradılması: ənənəvi Çin düyününün toxunma qaydaları, kağızdan kəsilmələr, ayaq volanı ilə oyun, Çin filmlərini izləmə və s.

3. 8 mart 2012-ci il “8 mart Beynəlxalq Qadınlar günü” münasibəti ilə tədbir

4. 18 mart 2012-ci il Azərbaycanın Novruz bayramı ərəfəsində “Kimsəsizlərərə böyük sevgi”  şüarı ilə 2 saylı internat uşaq evinin ziyarəti

5. 2 aprel 2012-ci il ÇXR səfirliyində Azərbaycan və ÇXR arasında dostluq münasibətlərinin yaranmasının 20 illik yubiley tədbiri

6. 14 aprel 2012-ci il Azərbaycanda ilk dəfə HSK imtahanının keçirilməsi

7. 22-27 aprel 2012-ci il Konfutsi İnstitutunun yaranamsının birinci ildönümünün qeyd olunması: ÇXR-ın Anhui Universitetinin tələbələrdən ibarət ansamblının tədbiri.

8. May ayının əvvəli 2012-ci il Azərbaycanda “Çin dili körpüsü” müsabiqəsi

9. 28 may 2012-ci il Azərbaycanın “Respublika günü” münasibəti ilə tədbir, Çin mahnıları müsabiqəsi

10. 23 iyun 2012-ci il  “Yayın başlanması” bayramı: Çin natiqlik müsabiqəsi

11. İyun 2012-ci il Konfutsi İnstitutunun direktorlar şurasının iclası

12. İyul 2012-ci il Konfutsi İnstitutunun Asiya regionunda birgə iclası

13. İyul 2012-ci il orta məktəb şagirdlərinin yay düşərgəsi

14. Avqust 2012-ci il Azərbaycanın orta məktəb direktorlarının tanışlıq üçün Çinə səfəri

15. Sentyabr 2012-ci il “Mənim Çinə səfərim” adlı tələbələrin şəkil sərgisi

16. 29 sentyabr – 6 oktyabr 2012-ci il Çin mədəniyyəti haqqında mühazirələr (3 ədəd); Payızın gəlməsi bayramı və ÇXR-ın Respublika günü tədbiri

17. Noyabr 2012-ci il Çinin ənəvəi çay mərasimi

18. Dekabr 2012-ci il Konfutsi İnsitututlarının beynəlxalq konfransı

19. Dekabr ayının sonu 2012-ci il Çin xəttatlığı ilə maraqlananlar üçün – “Yeni ilin ilk günü mübarək” tədbiri

3. HSK və YCT imtahanları

1. 14 aprel 2012-ci il HSK imtahanı

2. 10 noyabr 2012-ci il YCT imtahanı

3. 2 dekabr 2012-ci il HSK imtahanı

4. Çində nəzərdə tutulan layihələr

1. İyul – avqust 2012-ci il Konfutsi İnstitutunun tələbələri üçün yay düşərgəsi
  2. Avgust – sentyabr 2012-ci il Direktorların Çinə səfəri

5. 2 illik inkişaf

1. BDU nəzdində Konfutsi İnsitutu Azərbaycanda ilk Konfutsi İnsitutudur, paytaxtda yerləşir, Azərbaycanım ali məktəblərinin flaqman məktəbi, imkanından istifadə edərək, biz gələcəkdə BDU-dan başqa digər ali məktəblərdə Çin dilini inkişafı üçün məntəqələr yaradmağı planlaşdırırıq.
  2. BDU nəzdində Litseydə Çin dili tədrisi məntəqəsini nümünə olaraq yaradıb, gələcəkdə diər orta məktəblərdə yaradmaq fikrindəyik. Gələcəkdə orta məktəblərdə 5 Çin dili tədris məntəqəsi və 2 Konfutsi sinfi açmağı planlaşdırırıq.
  3. Konfutsi İnstitutu  Çin dilinin tədrisini və mədəni təbliği, əməkdaşlığın müxtəlif aspektlərini həyata keçirmək üçün Azərbaycanın təhsil və digər qurumları ilə  əməkdaşlığının genişləndirilməsinə ümid edir.